2012. november 2., péntek

Réteges öltözködés

Sziasztok!Mivel már beköszöntött a november, ami hozta magával a hideget...brrr... így én automatikusan átváltottam a réteges öltözködésre. Bevallom, nagyon fázós vagyok. Olyan szinten át tudok fagyni, hogy a kiolvadás órákig is eltarthat :( A réteges öltözködés jó, de nem árt  ha tudjuk, hogy több réteg ruhában is hogyan maradjunk csinosak.


képek forrása: google. hu

Gondolkodhatsz mindössze két rétegben is, de minél több réteget vállalsz be, annál izgalmasabb a végeredmény.

Válassz vékonyabb, légáteresztő anyagokat, hogy ne fülledjen be alájuk a bőröd. Természetesen minél több réteget vettél magadra, annál többtől szabadulhatsz meg úgy, hogy még mindig nem lesz unalmas az összhatás.


A fehér, a fekete és a semleges színek, mint a bézs, a szürke mindig jó alapnak bizonyulnak, vagy enyhítik a színek közötti feszültséget.
Válogass különböző árnyalatokat ugyanabból a színből, vagy keverj egyszínűt a mintással úgy, hogy a minta színében visszaköszönjön a választott árnyalat.
Ugyanazzal a színnel is rétegezhetsz, ilyenkor válassz különböző textúrákat: keverd például a (mű)bőrt a kötöttel, a tweeddel vagy a (mű)selyemmel.
A monokróm rétegezésnél kipróbálhatod, milyen az, ha egyetlen élénk színű részletet viszel az összeállításba a gallérral, egy nyaklánccal vagy egy pár cipővel.
Mindig viselj övet az összeállításhoz, ez ugyanis nemcsak összefogja a rétegeket, hanem nőiessé teszi az alakodat is.
Érdemes magas sarkút viselned ilyenkor, mert a sok réteg szélesíthet kicsit, amit a magas sarkú cipővel vagy csizmával ellensúlyozhatsz.
Kerüld a túl sok réteget, mindig érezd magad kényelmesen.
Bár nagyon divatos, ha több különböző mintát keversz egy összeállításon belül, a rétegezésnél bánj finoman ezek párosításával, mert a két trend nehezen fér meg egymással.
Remélem, hasznos volt :)
xoxo, Réku


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése