2012. október 23., kedd

10 gardróbtitok

Sziasztok!

Ebben a bejegyzésben az ideális gardrób 10 lakóját szeretném megmutatni, amit egy oldalon olvastam én is :)

1. Minél magasabb sarok, annál jobb


1. Minél magasabb sarok, annál jobb

A magas sarkak hosszítják a lábakat és karcsúsítják az alakot. De van egy kevésbé ismert előnye is a magassarkú cipőknek - sokszínűséget adnak viselőjének. Ez azt jelenti, hogy a magassarkú cipő ugyanúgy illik egy komoly kosztümhöz, mint egy alkalmi farmeres viselethez.

Az aranyszabály: minél magasabb a sarok, annál könnyebben illik minden alkalomhoz. Egy átlagos kevésbé magas sarok stabil és kényelmes, de nem univerzális cipő. A tűsarok a legjobb, ha a leguniverzálisabb cipőt szeretnéd megvásárolni. Minden gardróbban helye kell legyen a klasszikus fekete tűsarkúnak, egy bőrszínűnek és egy pirosnak.

2. A méret fontos

Minden megvásárolt ruha pontosan a méreted kell legyen és tökéletesen illeszkednie kell alakodhoz. Ha nem, akkor rosszul fogsz festeni benne és értelmetlen pénzt kiadnod érte. Sokan abba a hibába esnek, hogy kisebb méretet vásárolnak, mert majd úgyis belefogynak. Ez nagy tévhit, ráadásul ha tényleg lefogysz, majd úgyis veszel új ruhadarabokat. Az ideális felsőrész alig hosszabb az öv vonalánál. A nadrág ülő helyzetben mindig a bokánál kell végetérjen, így jól néz ki magassarkúval és bakanccsal is.

3. Klasszikus darabok

Ahelyett, hogy teljesen megújítanád a ruhatárad évszakról-évszakra, áldozz inkább pénzt klasszikus darabokra, amelyek nem mennek ki divatból: bőr kabát, kis fekete ruha, semleges színű ing/póló, farmer, semleges színű szövet dzseki.

4. Játssz a szinekkel

Nem jó gondolat, hogy ha megtöltöd feketével a szekrényedet, akkor sokoldalúan fogsz tudni öltözködni. Színt kell adnod mindennapi öltözködésednek, így telik meg személyiséggel öltözeted.

5. Áldozz pénzt az alap-ruhákra

Előfordult már, hogy megtetszett egy drága bross vagy sál? Mert velem igen, és csábulatba is estem. Pedig amire pénzt kell áldozni, az egy jó kabát, ruha, szoknya. A kiegészítők minősége is fontos, de ezeket gyakrabban lehet olcsón beszerezni.

6. A tökéletes szabású farmer

A jó farmer "összeszedi" az alakot és kihozza a legelőnyösebb formákat. Ezért fontos a megfelelő farmert beszerezned, inkább próbálj fel minden kapható fazont és szabást, hogy rájöjj mi áll igazán jól neked.

7. Légy ovatos a régi retro ruhákkal

Ezekkel a divatjamúlt ruhákkal nagy hibát lehet ejteni, ha nem körültekintően vásároljuk.

8. Hagyd repülni a képzeleted

Ha van egy ruhadarab, amit nagyon szeretsz, de egyszerűen nem illik egyetlen szerelésedhez sem, ne vesd el. Gondold át egy pillanatra, milyen átalakítást végezhetnél vele. Lehet, hogy egy öv megoldja a problámát, esetleg egy bross vagy kendő.

Inspirálódj a divatkifutókról, merj bevállalni különleges darabokat. Minél változatosabb a gardróbod, annál jobb.

9. Ne rohanj

Kutatások bizonyítják, hogy egy ruhadarab átlagban három másodperc alatt választunk ki. Ez túl kevés. Lehet, hogy első benyomásra jónak tűnik, de egy részletesebb vizsgálat során kiderülhet, hogy ez számunkra teljesen előnytelen.

10. Szegd meg a szabályokat

Ez a cikk szabályokról is szól, de az is szabály, hogy meg lehet szegni őket.

Olyan szabályokról van itt szó, ami már elavult. Ilyen például, hogy a cipőnek és táskának ugyanolyan színűnek kell lennie, vagy a kendő és a kesztyű is ugyanolyan színű kell legyen. Csak egyetlen kiegészítőt hangsúlyozz, két hangsúlyos elem már sok.


xoxo, Réku

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése